Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Nisan 2017 Cuma

GSS prim borçlarımı ödeme zorunluluğum var mı?

GSS prim borçlarımı ödeme zorunluluğum var mı?
30 Eylül 1990 doğumluyum. Üniversiteyi Haziran 2015’te bitirdim. 1 Kasım 2016’da GSS prim borçları için yapılandırma talebinde bulunmuştum. Ancak şu ana kadar iş bulup çalışamadığım için yapılandırılan borcumu ödeyemedim. Nisan ayı itibariyle çalışmaya başlayacağım. Bundan sonrası için işyeri sigorta girişimi yapacağına göre, geçmişe dönük GSS prim borçlarını ödeme zorunluluğum var mı? Ödemediğim takdirde cezası, ödersem faydası nedir? Mert Cankat
1 Nisan 2017 öncesine ilişkin genel sağlık sigortası (GSS) prim borçlarınızı ödemek zorundasınız. Ancak prim borcunuz aylık 53,33 TL esas alınarak yeniden hesaplanacak. Hesaplanan borcu 12 ay içinde faizsiz olarak peşin veya taksitle ödeyebileceksiniz. Ödemezseniz, borcunuz gecikme cezası ve gecikme zammı ile birlikte artarak devam eder. 


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Genel Sağlık Sigortası GSS primi kaç liraya düşürüldü ?

İşsizlerin Genel Sağlık Sigortası Primi 53 liraya düşürüldü

Soru: 25 Nisan 1967 doğumluyum. Bağ-Kur girişim 2 Ocak 1991’dir. Askerliğimi 4 Eylül 1987-4 Mart 1989 arasında yaptım. Halen ticarete devam ediyorum. Ne zaman emekli olabilirim? Askerliğimin ne kadarını borçlanmam gerek? Emeklilik yaşımı beklerken sağlıktan yararlanmak için genel sağlık sigortası yapmak zorunda mıyım? Eğer yapmam gerekiyorsa aylık prim ne kadar ödemeliyim?
S. ÇAKIR/İZMİR
Cevap: Askerlik sürenizin 14 ayını borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan 51 yaşınızı dolduracağınız 25 Nisan 2018’de emekli olabilirsiniz. Genel Sağlık Sigortasında radikal değişiklikler yapıldı. Faaliyetinize son verip emekli olacağınız yaşın dolmasını çalışmadan beklerseniz, sağlık yardımını genel sağlık sigortanızdan alırsınız. 8 Mart 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6824 sayılı yasa ile Genel Sağlık Sigortasında radikal değişliklere gidildi. Gelir testinden çıkacak aile içinde kişi başına düşen aylık ortalama gelir tutarına göre kademeli olarak belirlenen genel sağlık sigortası primi alma usulü terk edildi. Ve asgari ücretin yüzde 3 oranında prim alma usulü benimsendi. 1 Nisan 2017’den itibaren asgari ücretin yüzde 3'ü oranında GSS primi alınacak.Yılsonuna kadar geçerli olan asgari ücrete göre, ödenecek aylık GSS primi 53,33 TL olacak. Ancak GSS tescilinin tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde gelir testi talebinde bulunanlardan; gelir testi sonucunda aile içinde kişi başına düşen aylık ortala gelir tutarı asgari ücretin üçte birinden(bugün için 592,50 liradan) az çıkanlar prim ödemeden sağlık yardımı alacaklar. Bunların primi Devletçe ödenecek. Sonuç olarak yaptıracağınız gelire testi sonucuna göre ya prim ödemeden, ya da aylık 53.33 lira prim ödeyerek sağlık yardımı alacaksınız.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Emeklilik için askerliğin dışında toplu para yatırabilir mi?

Babanız sadece askerliğini borçlanabilir
Soru: 1958 doğumlu babam, 1985 de sigortalı olmuş ve 2100 günü primi var. Ne zaman nasıl emekli olabilir? Askerliğin dışında toplu para yatırabilir mi? Kendisinin çalışmaya gücü de kalmadı.  
Murat BARAN
Cevap: Babanız askerlik dışından toplu prim ödeyerek gün kazanamaz. Muhtemelen 20 ay askerlik yaptı. Askerlik süresini borçlanıp ayrıca da 900 gün daha prim ödeyerek toplam primini 3600 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.( 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi olarak)


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

5515 günüm dolmuştur ne zaman emekli olurum?

Askerliğinizi borçlanıp 885 günde prim ödemelisiniz 
Soru: 1 Ocak 1956 doğumluyum. 6 Eylül 2001 girişim var. 5515 günüm dolmuştur. Ne zaman emekli olurum?
Servet CAN
Cevap: Bundan sonra prim ödemeseniz de, 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız
6 Eylül 2026’da emekli olabilirsiniz. Ayrıca 1485 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 7000 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olmanız da mümkün.(ara vermeden prim öderseniz Mayıs 2021 ayı sonunda)  Askerliğiniz hakkında bilgi vermemişsiniz.  Sigorta başlangıç tarihinizden önce 20 ay askerlik yapmış olmalısınız. Askerlik sürenizi borçlanıp ayrıca 885 günde prim ödeyerek toplam priminizi 7000 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olmanızda mümkün.(borçlanıp ara vermeden prim öderseniz 28 Eylül 2019’da.)
Ayrıca bundan sonra ara vermeden isteğe bağlı olarak 1260 gün prim ödemeniz halinde, Ekim 2020 ayı sonunda Bağ-Kurdan emekli olmanızda mümkün. 


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Emeklilik için yaş şartını doldurmayı bekleyen kişiler gelir testine girmek zorundalar mı?



Emeklilik için yaş şartını doldurmayı bekleyen kişiler gelir testine girmek zorundalar mı?

Emekli olabilmek için yaş şartının gerçekleşmesini bekleyen kişilerin, emekli olacakları döneme kadar Kanunun 60 ıncı maddesi kapsamında genel sağlık sigortalısı veya genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olunan kişisi olmamaları halinde Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında Kurumumuzca resen genel sağlık sigortalısı olarak tescillerinin yapılması ve bir ay içinde yerleşim yerlerindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurmaları halinde yapılacak gelir testi işlemlerine istinaden aile içinde kişi başına düşen gelir miktarının tespitine göre primleri devlet veya kendileri tarafından ödenmek suretiyle sağlık hizmetlerinden faydalanmaları söz konusudur. Ancak bu kimselerin eş, anne veya babaları ya da çocukları üzerinden bakmakla yükümlü olunan kişi olarak Kanunda aranan kriterlere göre sağlıktan yararlanma hakkı bulunması halinde bu kapsamda sağlık hizmetlerinden yararlandırılacaktır.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com