Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Mart 2012 Cuma

Çalışanların şikayetleri hk.

İşçiler isyanda!

Sigortasız, uzun saatler çalıştırılıp mesaisi verilmeyen işçiler haklarının peşine düşüyor.

SGK para cezaları hk.

SGK para cezalarında ne değişti?

Mevzuatla işverenlere bir takım yükümlülükler getirilmiş olup, bu yükümlülüklere uyulmaması halinde de idari para cezası uygulanıyor.

Kıdem tazminatı hesabı hk.

İşveren tarafından küçülme politikası adı altında işten çıkartıldım. 950 TL. brüt maaş alıyorum. 2 yıl, 4 aydır çalışıyorum. Kıdem tazminatı hesaplanırken brütten mi yoksa net ücret üzerinden mi hesaplanacak? Ne kadar tazminat alacağım?

Yasal olarak bir hak talep edebilir miyim?

Ben 7 yıldan beri bir deri şirketinde çalışmaktayım. Senelik izin istiyorum, işveren kullandırmıyor. İzin parasını da vermiyor. Yasal olarak buna hak talep edebilir miyim?

İşçimizi rapor alması durumunda işten çıkartabilir miyiz?

2 yıldır çalışan bir işçimiz var. Özellikle son 3 aydır sık sık hastaneye gidiyor. Çok sık rapor alıyor. Gerçekten hastaneye gidiyor mu diye de kontrol ediyoruz. Hastaneye de gidiyor. Diğer işçilerimize kötü örnek oluyor. Bu işçiyi işten çıkartacağız. Ancak diğer işçilere örnek olmaması için kıdem tazminatı ödemek istemiyoruz. Sık sık hastaneye gitmesini gerekçe gösterip işten atabilir miyim? 20 günden fazla rapor alması durumunda işten çıkartabilir miyiz?

Refakat izni alabilir miyim?

SSK emeklisi babam hastanede yatıyor. Bende özel bir işyerinde SSK'lı olarak çalışıyorum. Hastanede yatarken yanında kalabilmek için yani refakat edebilmek için işverenden izin istiyorum. Refakat izni diye bir şey yok, bu yüzden babam hastanede yalnız kalıyor. İşçilerin refakat izni var mı, varsa alabilir miyim?

Şeker hastalığı olan işçiler dikkat!



Şeker hastalığı olan işçiler dikkat!

İnternetten satış yapan bir firmada 1.5 yıldır depoda çalışıyorum. Şeker hastalığım var. Çalışma koşullarından rahatsızım. İşyerimdeki koşulların, şeker hastalığımı daha da kötüleştirdiğine dair bir rapor alsam, tazminat alarak ayrılabilir miyim?

Bağ-Kur'dan 9000 prim gün ve 49 yaşa tabisiniz

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
* 07.04.1964 doğumluyum. 1984 senesinden askerden önce, 48 günlük sigortam var. Askerden sonra Bağ-Kur'a girişim var ve 16.10.1986'dan beri kesintisiz devam ediyor. Ne zaman emekli olabilirim?

Hangi durumda işe iade davası açılmamış gibi değerlendirilir?

İşe iade de işe başlamayan işçi kaybeder

İşten çıkarılıp 30 gün içinde işe iade davası açıp kazanan işçi, 10 gün içinde eski işine dönmek için işverene başvurmazsa veya başvurur da işveren gel başla dediği halde gidip eski işine başlamazsa işe iade davası açılmamış gibi değerlendirilir…

Özel hastanelerle vatandaş neden karşı karşıya geldi?

Hastanelerde 'acil' karmaşası


Sosyal Güvenlik Kurumu, tasarruf tedbirleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı'nın 'acil hasta' tanımını daralttı. 'Acil' diye baktıkları hastanın faturasını ödemekten yakınan özel hastanelerle vatandaş karşı karşıya geldi.

Acil hastalar için taahhütname imzalattırılması hk.

"Hiçbir acil hasta mağdur edilmeyecek"


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Acil hizmet alırken hiç kimse mağdur edilemez" dedi

Emekli olunca tekrar çalışırsam maaşım kesilir mi?

Malulen emekli olanlar işe başlarsa maaşları kesilir!
İ. Toraman

29.06.1978 doğumluyum. 10.01.1996 tarihli Sigorta girişim ve 4.300 günüm var. Emes belirtileri var. Tedavi ve tahlillerim devam ediyor. % “46 raporu” alabilirsem malulen veya engelli olarak emekli olabilir miyim? Emekli olunca, tekrar çalışırsam maaşım kesilir mi?

Askerlik borçlanmasının erken emekliliğinize bir faydası olmaz

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
R. Hacıoğlu / İzmir

13.11.1970 doğumluyum. Kimlik bilgilerim ektedir. Askerlik borçlanmasının bir faydası olur mu, ne zaman emekli olabilirim?

Türkiye'de 2011 yılının Aralık dönemindeki işsizlik oranı hk.

353 bin kişiye iş


İşsizlik 2011'in Aralık döneminde % 9.8 oldu. İşsiz sayısı 353 bin kişi azaldı, istihdam ise 1 milyon 13 bin kişi arttı.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com