Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Nisan 2018 Salı

Memuriyetten ihraç edilen ve 15 yıldan fazla hizmet süresi olanların emeklilik durumu hk.





61 yaşı beklerseniz Emekli Sandığından emeklim olabilirsiniz
Soru: 1980 doğumluyum. 27 Kasım 1997’de memur olarak göreve başladım. 1 Eylül 2016’da ihraç oldum. 18 ay askerlik yaptım. Askerliği saydırmadım. Nasıl emekli olabilirim?
Mehmet ÇELİK
Cevap: 15 yıldan fazla hizmet süreniz olduğundan budan sonra herhangi bir sigortalılık statüsünde çalışmadan beklerseniz, 61 yaşınızı dolduracağınız tarihte Emekli Sandığından emekli olabilir ve emekli ikramiyenizi de alırsınız. Ayrıca, sigortalı bir işte çalışarak 1260 gün prim ödemeniz halinde SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 57 yaş şartlarına tabi olursunuz. Priminiz yeterli olduğundan 1260 günden donra prim ödemeseniz de, 2037’de 57 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Memuriyetten ihraç edilip hizmet birleşmesi ile emekli olacağınızdan bu seçenekte, memuriyet süreniz için emekli ikramiyesi ödenmeyecektir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:




Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com