Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Eylül 2016 Pazartesi

Geçici Köy Korucularına Hizmetlerinden Dolayı Aylık Bağlanması Veya Tazminat Ödenmesi

Geçici Köy Korucularına Hizmetlerinden Dolayı Aylık Bağlanması Veya Tazminat Ödenmesi

(Tabi olunan mevzuat: 442 Sayılı Köy Kanunu)

Geçici Köy Korucularına Aylık Bağlanması
442 sayılı Köy Kanununa 5673 sayılı Kanunla eklenen Ek 16., Ek.17., Geçici 1. Maddeler ile 6353 sayılı Kanunla eklenen Geçici 2. Maddeye dayanılarak aylık bağlanmaktadır.
Hangi Belgeler İstenmektedir?

- Terör suçlarından mahkûm olmadığına dair savcılık belgesi
- Aylık bağlama ve tazminat ödeme formu (Nüfus bilgileri, Görevden ayrılış sebebi, en son görev aylığı, işe giriş ve ayrılış bilgileri, ilişiğinin kesildiği tarih, hizmetlerinde fasıla olup olmadığı bilgilerini içermelidir)
- Dilekçe

Başvurular Nereye Yapılabilmektedir?
İlgilinin görev yaptığı il ya da ilçe mülki idare amirliklerine başvuru yapılabilmektedir.
Dul ve Yetimlere İntikal Eder mi, Ederse Koşulları Nelerdir?

Ölüm halinde ilgiliye bağlanan ya da bağlanacak aylığın % 75’i dul eşe intikal eder. Dul eşin yeniden evlenmesi üzerine aylıkları kesilmektedir. Evlenme sebebiyle kesilen bu aylık evliliğin ölüm dışındaki nedenlerle sona ermesi hali hariç olmak üzere bir daha bağlanma imkanı bulunmamaktadır.

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com