Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ocak 2014 Cumartesi

Torba Yasa Tasarısı ile kimlere faizsiz konut kredisi verilecek?


Dul ve yetime faizsiz kredi

Torba Yasa Tasarısı ile faizsiz konut kredisi ve ücretsiz seyahat hakkı genişliyor. 

Engellinin evde bakımı için ödenen parada da artış olacak

Meclis'te görüşülen Torba Yasa Tasarısı yeni haklar getirecek. Faizsiz konut kredisi hakkı genişletilecek. Harp ve vazife malulleri ile vazife malullüğü aylığı alan dul ve yetimler de bu haktan yararlanacak. Bu kişiler kamu bankalarından faiz ödemeden konut kredisi alabilecek. Düzenlemeyle ücretsiz seyahat hakkının kapsamı da genişletilecek. Ücretsiz seyahat hakkı olan bazı kesimlerin yakınları da bu imkandan yararlanacak. 65 yaş ve üstündekilere şehiriçi ulaşım ücretsiz, demir yolları ve denizyollarının şehirler arası ulaşımı yarı fiyatına olacak.

SU VE ELEKTRİK İNDİRİMİ 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen tasarıya göre; gazi ve vazife malulü sayılarak aylık bağlananların kendileri, eşleri, evli olmayan 25 yaşını doldurmamış olan çocukları, anne ve babaları, vazife malulü sayılanlardan sınıf ve görev değiştirerek çalışmaya devam edenler; demiryolları ve denizyollarının şehiriçi ve şehirlerarası hatları ile belediyelerin şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacak. Ayrıca bazı harp ve vazife malullerinin, su ve elektrik ücretlerinde indirim uygulanması öngörülüyor.

TORBA'DA NELER VAR?
İşgücü piyasasına kazandırılması güç olan zihinsel ve ruhsal engelli çalışanlar için yapılan ücret ödemelerinin yıllık brüt tutarının yüzde 100'ü oranında işyeri indirimi yapılacak. İndirim her bir engelli çalışan için 5 yıl süreyle uygulanacak. Engellinin evde bakımında, 16 yaşından büyükler için asgari ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden daha az bakım hizmeti sağlanacak. Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren olaylar nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınlarına 2, malul olanlara 1 istihdam hakkı tanınacak. Toplu taşıma araçları ile turizm taşımacılığı yapılan araçlar 7 Temmuz 2018'e kadar engelliler için erişilebilir duruma getirilecek. GSM aboneleri, hatlarına yükledikleri TL'leri mobil internet hizmetinde kullanmaları durumunda bu kullanımları için yüzde 25 yerine yüzde 5 Özel İletişim Vergisi ödeyecek. Taşıma hizmetini yapmaktan kaçınan taşımacılara 500 TL ceza verilecek.

ENGELLİNİN ARACINA ÖTV İNDİRİMİ
Taşınmaz için malik olmayan eş, mahkeme kararı olmaksızın tapu sicil müdürlüğünden aile konutu şerhi verilmesini isteyebilecek. Tekerlekli sandalye ya da sedye kullanımı zorunlu olan engellilerin yüksek tavanlı araçları için ÖTV indirimi yapılacak. Buluşların kiralanması neticesindeki kazançların yüzde 50'si, kurumlar vergisinden muaf olacak.

Kaynak: TAKVİM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com