Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Ocak 2014 Cuma

Emeklilikte yaşı beklerken sağlıktan yararlanmak için nasıl bir yöntem uygulayabiliriz? - AYDA 42.84 TL ÖDEYEREK SAĞLIK HİZMETLERİNDEN FAYDALANMANIN FORMÜLÜ!


Prim ödeyip yaşı bekleyen sağlık yardımını alabilir mi?

Soru: 5 Mayıs 1973 doğumluyum. Eylül 1992 sigortaya prim ödemelerimin başlangıcıdır. O tarihten 2013 yılına kadarki prim günlerim 5728 gündür. Ne zaman emekli olabilirim? Duyduğuma göre maaş bağlanana kadar SGK' nın sağlık hizmetlerinden yararlanılamıyor muş. Bu konunun doğruluğunu öğrenmek istiyorum. Eğer böyle ise o zamana kadar ne gibi bir çözüm uygulayabiliriz. Bilgilendirirseniz memnun olurum.

İlknur EYUBOĞLU

Cevap: Emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 49 yaşınızı kullanacağınız 5 Mayıs 2022 de emekli olabilirsiniz.  

Emekli olmak için aranan primi doldurup, emekli olunacak yaşın dolmasını çalışmadan bekleyenler sağlık yardımı alamaz. Daha doğrusu,  Genel Sağlık Sigortalısı olmaları zorunlu olduğundan, sağlık yardımını genel sağlık sigortasından alabilirler.

Genel sağlık sigortasından prim ödeyerek mi? Yoksa prim ödemeden mi sağlık yardımı alacağı, aile içinde kişi başına düşen aylık gelir tutarına göre değişmektedir. Örneğin; bulunduğunuz yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında yaptıracağınız gelir testinden, aile içinde kişi başına düşen aylık gelir tutarı, asgari ücretin üçte birinden(bugün için 357 TL den) az çıkarsa, prim ödemeden sağlık yardımı alabilirsiniz. Kişi başına düşen aylık gelirinin ortalama tutarı: 357-1.071 TL arasında çıkarsa aylık 42.84 TL, 1.071-2.142 TL arasında çıkarsa aylık 128.52 TL, 2.142 TL den fazla çıkarsa aylık 257 TL prim ödeyerek sağlık yardımı alabilirsiniz. Ayrıca evliyseniz eşiniz üstünden sağlık yardımı almanızda mümkün.

Ekrem SARISU - POSTA

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com