Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Ocak 2014 Cuma

Avantajlı olarak SSK'dan emeklilik

http://emeklilikdanismanlik.blogspot.com/2013/03/en-erken-nereden-ve-nasl-emekli.html

Avantajlı olduğundan SSK’dan emekli olmalısınız

Soru: 1 Ocak 1966 doğumlu kadın sigortalıyım. 4/A Başlangıç tarihim 2 Mayıs 1996 olup 1409 gün prim ödedim. 4/B (isteğe bağlı) başlangıç tarihim 1 Ekim 2008 tarih olup, 1890 gün prim ödedim. 1985 doğumlu bir çocuğum var.

ZEYNEP

Cevap: SSK’dan emekli olmanız avantajlı. SSK da emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz.  Prim ödemenizin son 1260 gününü sigortalı bir işte çalışarak ödemek şartıyla, 2526 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5825 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ayrıca, sigortalı çalışarak 1260 gün daha prim ödedikten sonra prim ödemeseniz de, 58 yaşını dolduracağınız tarihte SSK’dan yaş haddinden emekli olmanızda mümkün.

Doğumunuz  sigorta başlangıç tarihinden önce olduğundan, bugün için doğum borçlanması yapamazsınız. Ancak,  doğum borçlanmasının değiştirilmesi   gündemde. Bu değişiklik kapsamında başlangıçtan önceki doğumlarında borçlanılmasına imkân sağlanması bekleniyor. Şayet başlangıçtan önceki doğumların borçlanılmasına izin veren yasa çıkarsa, doğumunuzu borçlanarak 720 gün kazanabilirsiniz. 

Ekrem SARISU - POSTA

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com