Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ocak 2014 Cumartesi

3 çocuk sahibiyim doğum borçlanmasından yararlanabilir miyim?

Başlangıçtan önceki doğumlarında borçlanılabilmeli

Soru: 10 Eylül 1967 doğumluyum. 1 Eylül 1986 da Devlette(Emekli Sandığı) çalışmaya başladım. 2 yıl çalıştım ve ayrıldım. 10 Nisan 2006 da SSK'da tekrar çalışmaya başladım ve halen çalışıyorum.  1990 (ikiz )  ve 2003' te olmak üzere 3 çocuk sahibiyim. Ne zaman emekli olabilirim? Doğum borçlanmasından yararlanabilir miyim?

Aynur GÜZEL

Cevap: Öncelikle doğum borçlanması yapamayacağınızı belirtelim. Çünkü doğum borçlanması SSK’lı çalışan kadınlara tanınan  bir hak. SSK’lı kadınlar doğum borçlanması yapabilmesi için; sigorta başlangıç tarihinden sonra doğum yapması ve doğum tarihinden sonraki iki yıllık sürede sigortalı çalışmaması gerekiyor. Doğumlarınız memuriyetten sonra olmakla birlikte, SSK’lı çalışmaya başladığınız tarihten önce olduğundan,  maalesef doğum borçlanması yapamazsınız. Ancak, doğum borçlanmasının  değiştirilmesi söz konusu. Değişiklik kapsamında başlangıç tarihinden önceki doğumların  borçlanılmasına da olanak sağlanması beklenmekte. Beklenen şekilde yasa çıkartılırsa, doğum borçlanmasıyla 1440 gün kazanabilirsiniz. 

Emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5150 gün prim ödeme ve 43 yaş şartlarına tabisiniz. 1633 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5150 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Şayet başlangıçtan önceki doğumların borçlanılmasına izin veren bir yasa çıkarsa, iki doğumunuzu borçlanarak 1440 gün kazanabilirsiniz. Ve borçlanmadan sonra 193 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5150 güne tamamlayarak emekli olmanızda mümkün olabilir.

Ayrıca yaklaşık 83 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne tamamlamanız şartıyla, 58  yaşınızı dolduracağınız 10 Eylül 2025 de emekli olmanızda mümkün.

Ekrem SARISU - POSTA

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com