Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Haziran 2011 Perşembe

SSK ve Bağ-Kur hangi durumda yetim aylığını keser?


SSK ve Bağ-Kur sigortalı çalışmaya başlayanın yetim aylığını keser

Soru: 30 Mayıs 2011 pazartesi tarihli yazınızda “Sigortalı çalışan kız çocuğu emekli sandığın'dan yetim aylığı alabilir” başlıklı yazınızda babası vefat edip, özel sektör ya da devlet kurumunda, örnek olarak SSK sigortalı çalışan yetim kız çocuğu, babasından dolayı emekli sandığından yetim aylığı alabilir' denilmiş.  Fakat ben geçen aylarda babamın vefatından dolayı, SGK' dan yetim aylığı almakta iken sigortalı olarak işe başladım. Bu haftada sigorta kaydım yapıldığında, ekranda yetim aylığımın kesildiğine dair uyarı geldi. Peki şuan böyle bir yasa var mı? Ben nereye başvurup sigortalı çalışırken aynı zamanda da emekli yetim aylığımı tekrar geri alıp devam ettirebilirim?
Tuğba KARAKAYA
Cevap:

Kalan emeklilik sürem nedir?


1260 gün prim ödeyip 48 yaşı doldurmalısınız

Soru: 1 Haziran 1968 doğumlum. 4 Ocak 1985 deki sigorta girişimde 85 gün, 1993 deki sigorta girişim de 208 gün, 1 Ocak 1998 de Bağ-Kurlu oldum. Bağ-Kuru 10 Mayıs 2011 terk ettim. 12 Mayıs 2011 de sigortalı çalışmaya başladım.  Kalan emeklilik sürem nedir? Ne zaman emekli olabilirim?
Hakan ÖZER
Cevap:

İşten ayrılırken emekli ikramiyemi alabilecek miyim?


Emekli ikramiyesi almadan memuriyetten ayrılabilirsiniz

Soru: 14 Ocak 1973 doğumluyum. 30 Ağustos 2011 tarihinde 20 yıllık fiili hizmetimi tamamlıyorum. Yaş engeline takılıyorum. Lakın ayrılmak istediğimde emekli ikramiyemi alabilecek miyim?
S.CAN
Cevap:

İş Mahkemesine eski ve şimdiki emekli maaşlarının farklılığını ileterek dava açarsam aradaki farkı hak edebilir miyim?


Şirket ortağı olursanız aylığınızdan yüzde 15 oranında destek primi kesilir

Soru: Makine mühendisiyim.  Nisan 2001 de SSK dan emekli oldum. Şimdi emekli olanlara göre maalesef düşük maaş alıyorum. Ek ödemelerle birlikte  998 TL almaktayım. İki sorum olacak ;
1- İş Mahkemesine eski ve şimdiki emekli maaşlarının farklılığını ileterek dava açarsam aradaki farkı hak edebilir miyim?
2- Malum maaşım düşük zor geçiniyorum. Bir arayış içindeyim. Mevcut bir LTD. ŞTİ. ye ortak olursam veya yeni bir LTD. ŞTİ kurarsam maaşım azalır mı? Azalırsa ne kadar olur?  SGK ya bildirmem gerekiyor mu? Eğer bildirilecekse ikamet adresime mi? Yoksa işyeri adresine yakın SGK ya mı bildirilir?
Abidin ERKOL
Cevap:

1989 yılından beri Bağ-Kurluyum askerlik borçlanmasını yapmadım ne zaman emekli olabilirim?


Askerliğinizi borçlanırsanız 2012, borçlanmazsanız 2014 de emekli olabilirsiniz.

Soru:5 Aralık 1962 doğumluyum. 16 Haziran 1989 tarihinden beri Bağ-Kurluyum. Askerlik borçlanmasını yapmadım. Ne zaman emekli olabilirim?
Tansel ÖZ
Cevap:

Askerliği borçlanarak daha erken emekli olma şansım var mı?


Emekli olma şartlarınızı değiştirmediğinden askerliği borçlanmanıza gerek yok

Soru: Doğum tarihim 1 Ocak 1967 ve SSK girişim 20 Ocak 1985 olup, yaklaşık 3 yıl çalıştıktan sonra askere gittim. Şu ana kadar toplam 7000 gün prim ödemem var. Acaba ne zaman emekli olabilirim? Ve askerliği borçlanarak daha erken emekli olma şansım var mı?
Ziya KONUK
Cevap:

Yaş haddinden SSK emeklisi olabilmem için hangi yolu izlemeliyim?


Emekli eş dul aylığı olarak vefat eden eşinin aylığının yüzde 50 sini alır 

Soru: 19 Eylül 1949 doğumlu Bayanım. 1 Mayıs 1992 de Esnaf Bağ-Kurlu oldum. 30 Haziran 1998 de Bağ-Kur dan çıktım. 2220 günüm var. 1 Temmuz 1998 de SSK’lı oldum, 10 günlük SSK günüm var.
1)Yaş haddinden SSK’dan Emekli olabilmem için hangi yolu izlemeliyim?
2)Ne zaman Emekli olabilirim?
3)Maaşım ne kadar olur?
4)Ayrıca SSK Emeklisi iki Eşten birinin vefatı halinde, diğeri vefat eden eşinin Maaşını alabiliyor mu?
5)Alıyor ise tamamını mı alıyor?
F.ÖZDEN
Cevap:

Torba yasadan sonra sigortalı çalışmaya ara vermeden kesintisiz devam edip 1260 gün SSK primi ödeyerek emekli olma hk.


48 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 1 Ocak 1967 doğumluyum. 1 Şubat 1984 tarihinde SSK lı olarak çalışmaya başladım. Aralıklı olarak 1998 yılına kadar SSK ya toplam 1516 gün prim ödedim. Ocak 1998 ayından itibaren 19 Nisan 2011 tarihine kadar da Bağ-Kura 13 yıl prim ödedim. Ben torba yasasında çıkan kanuna göre tekrar başka bir işyerinde SSK lı olarak çalışmaya başladım. Vergi kaydım devam ediyor. Fakat Bağ-Kura dilekçe verdim. SSK ya prim ödüyorum. Bu durum da ne zaman emekli olurum?
Cahit KELLECİ

Cevap:

Sigorta girişim yapılmasına rağmen SSK primlerimin ödenmediğini tespit ettim o yıllardaki çalışmamın sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilmesi için ne yapmalıyım?


Hizmet tespit davası açmanız gerek

Soru:1 Aralık 1989 tarihinde işe başladım. Sigorta girişim yapılmasına rağmen, primlerimin ödenmediğini tespit ettim. Primlerim 1993 senesinde başka bir iş yerinde ödenmiş. 1 Aralık 1989 tarihinin sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilebilmesi için ne yapmalıyım?
Salih KAYA
Cevap:

Annemin vefatı halinde maaşı bana bağlanır mı?


Anneniz emekli sandığına tabi olduğundan şanslısınız

Soru: 1 Ekim 2003 tarihinde özel sektördeki çalışmalarından dolayı SSK’dan emekli oldum. 1992 tarihinde eşimden boşandım. Öz annem memur emeklisi. Ve emekli sandığına bağlı. Annemin vefatı halinde, maaşı bana bağlanır mı? Eğer böyle bir ihtimal var ise, nasıl bir yol izlemeliyim?
G.S.
Cevap:

Torba yasa geriye yönelik borçlanma hakkı getirmediğinden arkadaşınız aradaki boşlukları borçlanarak gün kazanamaz


Arkadaşınız askerliğinin 100 gününü borçlanmalı

Soru: Arkadaşım 1 Ocak 1965 doğumlu. 15 Ekim 1982 tarihinde sigortalı olmuş. 1996 yılına kadar toplam sigortası 1270 gün prim ödemiş, 1996 dan sonra esnaf Bağ-Kurlu olup, 7 yıl prim yatırmış. Ve 1 Aralık 2010 dan itibaren de bu aya kadar sigortalı. Eğer aradaki zamanı son çıkan yapılandırma ile öderse, Bağ-Kurdan veya sigortadan emeklilik avantajı olur mu? Sigorta başlangıcından sonra askerlik yapmış. Ne zaman emekli olabilir?
Umut VAROL
Cevap:

Doğum borçlanmasından faydalanarak yaşı beklemeden emekli olabiliyor muyum?


Doğum borçlanmasıyla emekli olabilirsiniz

Soru: Sorum doğum borçlanmasından yaralanarak SSK dan emekli olmamla ilgili. 1960 doğumluyum. İlk sigorta başlangıç tarihim 1 Eylül 1982 dir. Toplam prim ödeme gün sayısı 3655 dir. 1 nci oğlum, 26 Kasım 1985, 2 nci oğlum 2 Şubat 1992 doğumlu. Eğer SSK 2 çocuk borçlanmasını ödersem, yaşı beklemeden SSK’dan emekli olabiliyor muyum? SSK ya gittim. Doğum borçlanmasından faydalanıyormuşum. Yaşı beklemeden emekli olabiliyor muyum?
Pervin DEMİRKAPU
Cevap:

Başka SSK numarasına yani yanlış sicile işlenen çalışma sürelerimi nasıl kendi SSK sicil numarama aktarabilirim?


Askerlik borçlanması emekli olacağınız yaşı 50 den 49’a indirir

Soru:6 Ağustos 1964 doğumluyum. 5 Aralık 1985 ile 5 Haziran 1987 yılları arası askerlik yaptım.
1 Nisan 1988 tarihinde sigortalı olarak işe başladım. Size üç sorum olacak.
1)Askerlik süremi hesaplatıp ödersem, ne zaman emekli olurum?
2)Başka SSK numarasına yazılmış olan primlerimi tekrar nasıl aktartabilirim?
3)Bu şartlar tamamlanırsa ne zaman emekli olurum?
Bülent MERDİN
Cevap:

4 ay kısa dönem askerlik yaptım askerlik borçlanması yaparsam emekliliği mi dört ay kısaltır mı?


Prim sayınıza göre askerlik borçlanması 4 ay erken emekli olmanızı sağlayabilir

Soru: 12 Aralık 1954 doğumluyum. 1 Ocak 1988 de sigortalı oldum. 1982 de dört ay kısa dönem askerlik yaptım. Askerlik borçlanması yaparsam, emekliliği mi dört ay kısaltır mı? Yoksa daha fazla mı kısaltır? Onur KARACA
Cevap:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com