Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Nisan 2011 Perşembe

Emekli olabilmem için 9 ay prim yatırmam gerektiği ve 52 yaşında da emekli olabileceğim çıkıyor askerlik süresini borçlanıp primlerini yatırsam bir faydası olur mu?

3600 günle 60 yaşı doldurmanız gerek


Soru: 1 Ekim 1967 doğumluyum. Sigortalı olarak işe giriş tarihim 2 Şubat 1987 olup, 1987/3 tertip askere gittim. 18 ay askerlik sonrasında bir kaç ay sonra tekrar sigortam başladı fakat yinede bazı yıllar sigortasız çalıştım. Son 4 yıldır düzenli olarak sigortalı olarak çalışmaktayım.
SGK dan sorgulama yaptığımda 3600 günü doldurduğumu işaretlediğimde ki ondanda emin değilim? Emekli olabilmem için 9 ay prim yatırmam gerektiği ve 52 yaşında da emekli olabileceğim çıkıyor askerlik süresini borçlanıp primlerini yatırsam bir faydası olur mu?
Ömer MENEKŞE
Cevap:
Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam prim ödemenizi 5375 güne tamamlamanız şartıyla, 50 yaşınızı dolduracağınız 1 Ekim 2017 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Yaş haddinden emekli olmak için de; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemenizi 3600 güne tamamlamanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 1 Ekim 2027 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com