Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Şubat 2011 Pazar

Su borcu olanların aftan yararlanmak için yapması gerekenler hk.



Su borcu olanların aftan yararlanmak için yapması gerekenler


Soru : Yazınızın birinde su borçlarının da aftan yararlandığını okuduk. Su borçları aftan nasıl yararlanıyor. Su borçlarını af kanuna göre ödememiz için ne yapmalıyız? Bize ne gibi avantaj sağlıyor.
Sultan AKÇAN

Cevap: Belediyelere olan  su kullanımından kaynaklanan borçlardan ödeme süresi 31 aralık 2010 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olduğu halde, af kanununun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş olanlar ile bunlara bağlı fer’ileri (sözleşmelerde düzenlenen her türlü zamlar dahil) Af kanunun sağladığı avantajlardan yararlanarak ödenebiliyor. Su borçlarınızı af kapsamında sağlanan avantajlardan yararlanarak ödemek için şu şekilde işlem yapacaksınız.
-Af Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen 2 nci ay sonuna kadar borçlu olduğunuz belediyeye aftan yararlanmak için yazılı başvuru yapacaksınız.
-Su borcunuzun aslı ile,
-Su borcunuzu ödenmesi gereken tarihten, af kanunun yayımlandığı tarihe kadar geçen süre için enflasyon oranında hesaplanan gecikme bedelini,
-Af Kanunun yayımlandığı tarihi takip eden 3 ncü ay sonuna kadar ödemeniz halinde başka ödeme yapmadan,
-Borcunuzu her iki ayda bir ödenecek taksitlerle ödemek isterseniz, ilk taksit af kanunun yayımlandığı tarihi takip eden 3 ncü ay sonuna kadar olmak üzere, 12 ayda 6 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 5, 18 ayda 9 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 7, 24 ayda 12 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 10, 36 ayda 18 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 15 faizle birlikte ödemeniz halinde,
-Borcunuza işletilen ve borcun önemli bir kısmını teşkil eden yüksek oranlı gecikme zammının tamamı, sözleşmede belirlenen kanuni faizin tamamı silinecek.
Af kanunu, borcunuza işletilen ağır gecikme zammını ve kanuni faizin silinme ve borcunuzu 36 aya kadar 18 eşit taksitte ödeme avantajı sağlıyor.


Ekrem SARISU Tarafından Cevaplanmış Diğer Soruları Görmek İçin Tıklayın Kaynak: POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com